Home

cinemafrica

Några av er har kanske varit på bio på mysiga the Tea Room i Örsjö i sommar? Det tänkte ni inte på då, men det var vår visningsutrustning som var utlånad för det ändamålet, ett fint samarbete med Film i Glasriket! Nu rullar vår utrustning vidare österut, nu är det nämligen dags för Kalmar-Ölands FN-förening att visa film i samarbete med bland andra CinemAfrica! Utomhus om vädret tillåter. 😀

Dagen bjuder på flera intressanta samtal, föreläsningar, filmer och workshops. Det blir även en trerättersmiddag som låter otroligt god! (PLUS att det blir både sagoberättande och musik till maten!)

Filmaren Theresa Traore Dahlberg visar sin dokumentär Taxi sisters som vi på Reaktor varit med och stöttat. En film vi rekommenderar varmt! CinemAfrica som nu är på Öland under sin Sverigeturné kommer även visa en aktuell film ur sitt program, troligtvis La Pirogue av Moussa Toure! En film som handlar om båtflyktingar och har fått flera utmärkelser.

Läs hela programmet här!

KALMAR-ÖLANDS FN-förening med Södra Ölands Pastorat, Kultivator, Yellow box och många goda viljor önskar dig Varmt Välkommen till en ”AFRIKADAG” Lördagen den 10 augusti, kl. 14.30 på Ölands folkhögskola.

Turné_main

Lämna en kommentar